Франция ще предостави на Украйна заем в размер до 100 млн.

...
Франция ще предостави на Украйна заем в размер до 100 млн.
Коментари Харесай

Франция даде на Украйна заем от 100 млн. евро


Франция ще даде на Украйна заем в размер до 100 млн. евро. Средствата ще бъдат трансферирани в общия фонд на държавния бюджет за финансиране на всички предпочитани разноски, като се изключи тези за защита.

Това заяви държавният портал.

Съответното съглашение беше подписано от украинския министър на финансите Сергей Марченко и френския му сътрудник Бруно Льо Мер на 28 ноември.

" Благодарни сме на държавното управление на Франция, че поддържа Украйна и даде спомагателни 100 милиона евро. Тези средства ще ни позволят да продължим да поддържаме успеваемостта на обществената администрация и да осигурим предпочитани разноски на държавния бюджет в изискванията на битка с агресора ", съобщи ръководителят на финансовото ни министерство.

Заемът се отпуска при преференциални условия: лихвеният % е 1,04% годишно; окончателното погашение на заема се прави след 15 години от датата на контракта за заем (като се вземе поради гратисният интервал на отсрочено погашение на заема за повече от 5 години от датата на контракта за заем).

По време на срещата министрите обсъдиха актуалното финансово положение в Украйна, нуждата от в допълнение финансиране и предпочитаните области на съдействие сред двете държавни управления.

Освен това Марченко означи нуждата от привличане на външно финансиране от интернационалните сътрудници през 2023 година, с цел да се отстрани дефицитът в държавния бюджет, който ще бъде повече от 3 милиарда $ месечно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР